Rosebel ontvangt Canadese Ambassadeur Mark Berman

Nieuws 2021
15 december 2021

De niet-residerende Canadese Ambassadeur voor Suriname, Mark Berman, bezocht onlangs de Rosebel site in Brokopondo. De besprekingen tijdens het bezoek waren gericht op de onlangs verkregen Pikin Saramacca concessie maar ook de huidige successen en uitdagingen van de Rosebel operatie.

"Ik ben er trots op een Canadees bedrijf als een van Suriname's belangrijkste werkgevers te zien," zei Berman. "Wij zien de groei van de olie- en gasindustrie, de mogelijkheden die die ontwikkeling met zich meebrengt, en de activiteiten van IAMGOLD hier in Suriname zijn zeker een goed voorbeeld voor andere Canadese bedrijven die zich aandienen," merkte hij op.


De ambassadeur was zeer onder de indruk van de omvang van de Rosebel mijn en IAMGOLD's COVID-19 protocollen, en complimenteerde de organisatie met de strenge maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus onder de werknemers te voorkomen. "We merkten onmiddellijk bij de ingang hoe streng het triage proces was en de maatregelen die de organisatie heeft genomen als antwoord op COVID-19," zei de ambassadeur.

De ambassadeur bracht ook een bezoek aan het pakhuis Asigron, een landbouwproject dat gefinancierd wordt door het “Canada Fund for Local Initiatives” in samenwerking met Rosebel, en dat gericht is op de ondersteuning van de landbouw in de gemeenschap.