Rosebel doneert aan zorginstellingen

Nieuws 2019
09 december 2019

Op maandag 9 december jl. heeft Rosebel Gold Mines N.V. (“Rosebel”), als onderdeel van een reeks van Corporate Social Responsibility projecten, het jaarlijkse kerstproject uitgevoerd. Hierbij is net als voorgaande jaren speciale aandacht voor sociale instellingen die zorg en welzijn bieden aan kinderen, seniore burgers en mensen met een beperking. Dit jaar zijn 19 instellingen uit verschillende districten blij gemaakt met een donatie.

Sharmila Jadnanansing die namens Rosebel de aanwezigen een warm hart onder de riem stak, gaf het volgende aan: “De kerstdonatie is een mooie traditie van teruggeven aan speciale groepen in onze gemeenschap. Vandaag gedenken we deze sociale instellingen met een financiele donatie om ze te ondersteunen en bij te dragen aan een gezellige kerst, hetgeen niet vanzelfsprekend is voor iedereen. Als mijnbouwbedrijf weten we alles van hard werken en uitdagingen, daarom onze hartgrondige dank aan alle betrokkenen en verzorgers. U bent het licht binnen uw organisatie en u verdient onze ondersteuning en speciale dank.”

 

Rosebel blijft investeren in het welzijn en ontwikkeling van onze gastgemeenschappen. Voor 2019 heeft het bedrijf ruim US Dollars 450.000,- teruggegeven in de vorm van duurzame projecten in Brokopondo met de nadruk op ondersteuning van kinderen en educatie. Voor 2018 en 2019 heeft Rosebel gekozen voor ondersteuning van adequate gezondheidszorg. Dit hebben wij afgesloten met de schenking van een Steris Amisco Century V120 stoomsterilisator aan het St. Vincentius Ziekenhuis en 2 patiënten monitoren ten behoeve van de kinderafdeling van het Diakonessenhuis