feiten ROSEBEL:

  • De Rosebel concessie is 170 km2.

  •  De commerciële productie startte in 2004.

  • Van 2004 – 2015 is er 4.1 miljoen ounces goud geproduceerd.

  • Meer dan 1.600 Surinaamse werknemers en contractors werken voor Rosebel.

  • Dagelijks wonen/werken circa 1.000 werknemers op de mijnconcessie.

  • Rosebel heeft de grootste zonne-energie plant (5 MW) opgezet.

Zero Harm is de leidraad voor alle bedrijfsactiviteiten van Rosebel. Rosebel heeft zich gecommitteerd om voortdurend te blijven streven naar de hoogste gezondheids- en veiligheidsstandaarden, het minimaliseren van onze effecten op het milieu en het samenwerken met lokale gemeenschappen.

Samen met haar partners brengt Rosebel hoge standaarden op het gebied van veiligheid en milieu- en sociale verantwoordelijkheid naar gebieden die geen voorgeschiedenis hebben wat betreft de moderne mijnbouw of exploratie. De samenwerking met onze werknemers, gemeenschappen en de overheid om een gezonde, veilige en duurzame toekomst op te bouwen getuigt van een verantwoorde bedrijfsvoering.

Security Policy Statement

Rosebel is vastbesloten om zijn mensen, producten, activa en reputatie te beschermen. Iedereen binnen Rosebel heeft de verantwoordelijkheid om een veilige werkplek te handhaven door het identificeren en beoordelen van risico’s en deze te beperken tot wat redelijkerwijs mogelijk is. Dit beleid is van toepassing op de hele Rosebel-operatie, inclusief personeel, contractors en bezoekers.
 

Dit zal worden bereikt wanneer werknemers en contractors zich houden aan vastgestelde beveiligingsprocedures en de Code of Conduct en hun verplichting om veiligheidsincidenten, overtredingen en niet-naleving te melden, zowel persoonlijk als via de hotline van het bedrijf.

 

 

Nieuws

Rosebel presenteert bedrijfsresultaten 2017

27 juli 2018
Rosebel presenteert bedrijfsresultaten 2017
Lees meer

O.S. Afobakkaweg winnaar Brokopondo scholenquiz 2018

19 juli 2018
De OS Afobakkaweg is afgelopen vrijdag 13 juli ’18 uitgeroepen tot winnaar van de Brokopondo scholenquiz 2018. De scholenquiz maakt deel uit van het youth development program van Rosebel Gold Mines. Het programma bestaat uit het Brokopondo speech contest voor VOJ scholen en de Brokopondo scholen quiz voor basisscholen en heeft als doel jong talent in het district Brokopondo te stimuleren.
Lees meer

Rosebel Goldmines trotse partner van het Caribische basketbal kwalificatietoernooi

15 juni 2018
Van 17 t/m 30 juni 2018 spelen Suriname’s heren en dames topbasketballers tegen Caribische tegenstanders in de FIBA WOMEN’S CARIBBEAN CUP en de FIBA AMERICUP 2021 in de Anthony Nesty Sporthal. Rosebel Gold Mines is trotse partner van de Surinaamse Basketbal Associatie.
Lees meer